(Artikuj shkencorë, emisione televizive, skenarë, intervista)

–              Agron Tufa, Drejtor ekzekutiv i ISKK: ORA NEWS, Emisioni i Lajmeve, Kronikë speciale, intervistë, 23 shkurt 2018

–              Luljeta Lleshanaku, Drejtore e Drejtorisë së Studimeve në ISKK: ORA NEWS, Rubrika Speciale, Emisioni i Lajmeve, intervistë, 23 shkurt 2018

–              Agron Tufa, Drejtor ekzekutiv i ISKK: Neës24, Emisioni “Studio e hapur”,

 

3 prill, 2018. Debat mbi Kampin e Tepelenës.

–              Agron Tufa, Drejtor ekzekutiv i ISKK: ABC NEWS, emisioni “Provokacija”, 17 prill 2018.  Bisedë rreth mohimit dhe falisifikimit të Kampeve të deportimit ose kampeve me tela; në fokus ish kampin i internimit të Tepelenës

–              Luljeta Lleshanaku, Drejtore e Drejtorisë së Studimeve në ISKK: “Zëri i Amerikës” Studio në New York,  intervistë, 9 maj 2018.

–              Leka NDOJA, studjues në ISKK:  “70 vjet nga ekzekutimi i Alush Sejkos e Dr. Riza Resulit”, portali RadiandRadi, 9 janar 2018.

–              Leka NDOJA, studjues në ISKK: “Ismail Abedin Farka, muzgu i jetës së një inxhinieri”, artikull, gazeta Shqiptarja.com; portale, kujto.al, janar-mars 2018.

–              Leka NDOJA, studjues në ISKK: Intervistë e Vasil Kokalit: “Mbi internimet në Tepelenë, Turan, Bënçë dhe Luzat”, Gazeta Telegraf, 14 prill 2018; portalet, Time.al,  VOAL 15 prill 2018.

–              Agron Tufa, Drejtor ekzekutiv i ISKK: Fax News. Tema: aparati shtypës dhe dhuna në burgjet e komunizmit. Në fokus rasti i ish komandantit të policisë së burgut, më vonë Komandantit të burgut të Qafë-Barit, Edmond Caja, që ka shërbyer aty në vitet 1982-1989, si një rast kur dhunuesi hedh në gjyq viktimën. Intervistë, 4 dhjetor 2018.

–              Agron Tufa, Drejtor ekzekutiv i ISKK: emisioni CODEX, KTV Prishtinë. Bisedë mbi rezistencën kulturore  të shkrimtarëve të bllokut komunist dhe mbi disidencën. 2 qershor 2018.

–              Agron Tufa, Drejtor ekzekutiv i ISKK, gazeta “Shekulli”, Agron Tufa, shkrimi me titull: “Pulla” për filmat e socializmit nervozon “ishët”. 17. 08. 2017,

–              Agron Tufa, Drejtor ekzekutiv i ISKK, polemizon me historianin Pëllumb Xhufi në replikën me titull: “Kë shqetëson e vërteta mbi “Auschwitz-in” shqiptar” të Tepelenës?” 6 prill 2018

–              Agron Tufa, Drejtor ekzekutiv i ISKK, i kundërpërgjigjet historianit Pëllumb Xhufi tek gazeta “Mapo”: “Pse serbët do e kishin zili Enverin, për Kampin e vdekjes në Tepelenë”. 8 prill 2018

–              Agron Tufa, Drejtor ekzekutiv i ISKK, artikull  në gazetën “Panorama” dhe “Tema”: “Pëllumb Xhufi gënjeu për Kampin e Tepelenës dhe manipuloi dokumentat e CIA-s”. 2 prill 2018

–              Agron Tufa, Drejtor ekzekutiv i ISKK, artikull mbi Kampin e Tepelenës në gazetën “Panorama”, 23 shtator 2018.

–              Agron Tufa, Drejtor ekzekutiv i ISKK, boton në gazetën “Panorama”, Letrën e Hapur drejtuar institucioneve të larta të shtetit me titull: “Bashkimin Europian, apo Krimet e Komunizmit?”, ku vë në spikamë manifestimin e falangave enveriste në ditën përkujtimore të dëshmorëve me portretin e diktatorit dhe simbolet e komunizmit; 6 maj 2018.