“Akte gjyqësore politike gjatë komunizmit në Shqipëri: Grupit Tekniko-intelektual” (Procesi i Maliqit)”

Leka NDOJA Në këtë vëllim prej 320 faqesh, të pajisur me shënime, një hyrje dhe përfundime, jepen argumente lidhur me ...
Lexo më shumë

“Terrori komunist i vitit 1951”

Kastriot DERVISHI Në këtë studim, bazuar mbi dokumente autentike nga arkivat shtetërore, studjuesi Kastriot Dervishi, fokusohet posaçërisht në historikun e ...
Lexo më shumë

“Fondi i gjeneral Alberto Parianit” (mars-korrik 1943)

Përkthyer dhe përgatitur për shtyp nga Alvin SARAÇI Është fjala për gjeneral Alberto Parianin, heroi i Luftës së Parë Botërore ...
Lexo më shumë

“Përtej harrimit – Abdulla Rami”, monografi

Ermira XHOMAQI Bëhet fjalë për monografinë e njërit prej personaliteteve më të shquar të elitës intelektuale shqiptare gjatë Luftës së ...
Lexo më shumë

“Enver Hoxha – gjysma tjetër e hënës”

Vasfi BARUTI Monografia "Enver Hoxha - gjysma tjetër e hënës" e studiuesit Vasfi Baruti, sjell fakte të reja mbi figurën ...
Lexo më shumë

“Dosja e diktaturës”

Pjetër PEPA Ashtu siç shprehet edhe në titull, ky libër është një dosje që pasqyron më së shumti fakte, emra, ...
Lexo më shumë

“Saga e Blloshmëve nën terrorin komunist”, kronikë dhe monografi

Bedri BLLOSHMI Ky libër përmbledh gjithë historinë e familjes Blloshmi, lidhjet e saj të hershme me politikën shqiptare dhe nacionalizmin, ...
Lexo më shumë

“E vërteta e ‘komplotit çam” në vitin 1960

Kastriot DERVISHI Gjatë periudhës 1944-1960, shumë çamë ishin dënuar me vdekje apo gjendeshin në burgjet e komunizmit. Por ajo që ...
Lexo më shumë

“Himne, këngë e marshe të ballit kombëtar”

Enver MEMISHAJ (LEPENICA) Libri prej 500 faqesh na njeh me historikun e një repertori tejet të begatë të teksteve të ...
Lexo më shumë

“E djathta dhe e majta në luftë”

Uran BUTKA Libri është konceptuar në katër pjesë: pjesa e parë: ngjarje dhe refleksione; pjesa e dytë: personalitete; pjesa e ...
Lexo më shumë