“Krimet e komunizmit gjatë luftës”

Çelo HOXHA “Historianët e periudhës së diktaturës komuniste e konsideronin luftën nacionalçlirimtare si të drejtë dhe fillimet e saj i ...
Lexo më shumë

“Burgjet dhe kampet e Shqipërisë komuniste”

Nga Kastriot DERVISHI Nuk do të kishte kuptim njohja e diktaturës komuniste, nëse nuk do të njihnim të fshehtat e ...
Lexo më shumë

“Vrasjet në kufi në vitin 1990: Përmbledhje dokumentesh”

Nga Kastriot DERVISHI Pas vendosjes së regjimit komunist dhe gjatë gjithë periudhës së këtij regjimi, shumë shqiptarë të patrysnuar nga ...
Lexo më shumë

“Fjalor enciklopedik i vikitimave të terrorit komunist”, Vëllimi VII (Gërmat ‘Q’, ‘R’, ‘Rr’, ‘S’)

Çelo HOXHA (redaktor), Kolë KAMSI (redaktor), Brunilda DOÇI, Juliana KURTI, Daniela RUNA, Ona ILIAZI, Zoica GRAÇI Gjatë vitit 2018, Drejtoria ...
Lexo më shumë

“Akte gjyqësore politike gjatë komunizmit në shqipëri (vëllimi V): Komiteti Ushtarak i Delvinës”

Leka NDOJA Gjatë vitit 2018, studjuesi Leka Ndoja, përgatiti studimin me dokumente: “Komiteti Ushtarak i Delvinës”, vëllimi 5 i  serisë ...
Lexo më shumë

“Krimet e komunizmit: një histori e plotë për në mirditën (1944-1950)”

Tanush KASO Jo rastësisht qarku i Mirditës rikthehet herë pas here në vëmendje, sa herë që flitet për krimet e ...
Lexo më shumë

“Histori të retushuara të komunizmit” – (Album narrativ)

Kastriot DERVISHI Albumi “Histori të retushuara” i Kastriot Dervishit hedh dritë mbi një aspekt shumë specifik të propagandës komuniste: mbi ...
Lexo më shumë

“Martiri Dom Shtjefen Kurti”- monografi

Nikolin KURTI, Nikollë LOKA Monografia e Dom Shtjefën Kurtit është i pari botim në këtë gjini mbi këtë figurë, që ...
Lexo më shumë

“Provinca e egër; SOE në vendin e shqipeve” nga Roderick Bailey

Përktheu dhe përgatiti për botim Alvin SARAÇI Libri i përkthyer nga anglishtja dhe në proces botimi Roderick Bailey, “The Wildest ...
Lexo më shumë

“Fjalor enciklopedik i vikitimave të terrorit komunist”, vëllimi VI (Gërmat N-P)

Azem QAZIMI, Çelo HOXHA, Daniela RUNA, Brunilda DOÇI, Kolë KAMSI, Juliana KURTI. Pas botimit volumit V- të “Fjalorit enciklopedik të ...
Lexo më shumë
Loading...