“Kujtimet e një gazetari të regjur”

Përktheu dhe përgatiti për shtyp, Dr.Alvin SARAÇI. Ky libër, është një përmbledhje me artikuj të gazetarit të mirënjohur Italian me ...
Lexo më shumë

“Zërat e kujtesës”, vëllimi IV

Luljeta LLESHANAKU, Agron TUFA Ky vëllim, është vazhdim i kolanës së botimit në formë të transkriptuar të dëshmive audio-vizuale të ...
Lexo më shumë

“Zërat e kujtesës” (Volumi III)

Luljeta LLESHANAKU, Agron TUFA Ky është vëllimi i tretë serisë së dëshmive në formën e intervistave me të mbijetuarit nga ...
Lexo më shumë

“Saga e Merdanëve nën terrorin komunist”

Ylber MERDANI  Në këtë libër memuaristik kemi të përqëndruar kalvarin e vuajtjeve të një prej familjeve të mëdha të Korçës, ...
Lexo më shumë

“Koha për qiri”

Luftar PEPMARKU Ku botim është një jetëshkrim memuaristik i mbijetesës së një familjeje të përsekutuar në dy breza, që na ...
Lexo më shumë

“Zërat e kujtesës”, vëllimi i parë

Për fat, janë akoma të gjallë midis nesh mijëra të mbijetuar nga burgjet, kampet e punës, kampet e internimit, pa ...
Lexo më shumë

“Gjallë pas mbytjes së anijes”

Ky  është libri i parë i Maksim Rakipajt, emrin e të cilit e kemi parë në përkthime të autorëve të ...
Lexo më shumë

“Të mos harrosh”

 Sofika CARA Libri është një rrëfim biografik, i znj. Sofika Cara, ku historia personale ndërthuret me historinë kolektive, në Shqipërinë ...
Lexo më shumë

“Breza të dënuar; ferri i një familjeje shqiptare”

 Henrik PRENDUSHI Henrik Prendushi është një shqiptar nga Shkodra, një njeri i zakonshëm, në jetën e të cilit, si në ...
Lexo më shumë

“Brenga ime shqiptare”

 Aldo TERRUZI  “Brenga ime shqiptare” është një rikthim në kërkim të origjinës dhe të kaluarës. Romani është rrëfimi tejet personal ...
Lexo më shumë