“Zërat e kujtesës”, vëllimi V

Luljeta LLESHANAKU, Agron TUFA Ky është botimi i radhës i ISKK, në të cilin përmblidhen dëshmi të transkriptuara të të ...
Lexo më shumë

“Një jetë me brenga” – kujtime

Kolec TOPALLI “Arsyeja që më shtyu të hedh në letër këto kujtime është dëshira që brezi i rritur në demokraci ...
Lexo më shumë

“Spaçi”- roman memuaristik

Shkëlqim ABAZI Pas librit “Repsi” , një roman memuaristik që ISKK botoi vitin që shkoi, sheh dritën e botimit romani ...
Lexo më shumë

“Saga e dhimbjes”- Ditare, kujtime

Fatbardha MULLETI SARAÇI Pas librit “Kalvari i grave në burgjet e komuniste”, që është një përmbledhje me historitë e grave ...
Lexo më shumë

“Mos harroni, jemi edhe ne!” – Artikuj dhe Kumtesa (1991-2010)

Reshat KRIPA “Kanë kaluar mbi njëzeteshtatë vjet nga përmbysja e madhe, dhe ende shqiptarët e shohin kundërshtarin politik si armik, ...
Lexo më shumë

“Krahë të këputur”, pjesa II – Memuar

Alma LIÇO Para dy vitesh, ISKK botoi vëllimin e parë të kujtimeve të Alma Liços (Mirakajt), të titulluar “Krahët të ...
Lexo më shumë

“Kalvari i grave në burgjet e komunizmit”, Memuaristikë

Fartbardha MULLETI Në këtë libër, përfshihen dhjetëra histori të grave shqiptare që vuajtën në mënyrën më mizore periudhën komuniste. Kjo ...
Lexo më shumë

“Pështjellimet e fatit” Vëllimi I, vëllimi II

Sokrat SHYTI Romani memuaristik me dy vëllime "Pështjellimet e fatit" i Sokrat Shytit, është një autopsi e përditshmërisë ngjethëse, e ...
Lexo më shumë

“Repsi – kampi i punës së detyruar”

Shkëlqim ABAZI Ky libër është nje botim memuaristik i Shkelqim Abazi, i cili i burgosur në moshën 16 vjeç, përjeton ...
Lexo më shumë

“Një si mijëra familje të tjera”

Musa ÇAPANI Bëhet fjalë për një seri portretesh e skicash, peisazhesh e vizatimesh, kronologji emrash e familjesh, nga kampe të ...
Lexo më shumë
Loading...