“Orlando i çmendun” nga Ludovico Ariosto

Pjesa I, II Guljelm DEDA (përkthim) Botimi në fjalë është një poemë kalorsiake dhe konsiderohet si një nga kryeveprat e ...
Lexo më shumë

“Në rrathët e ferrit”

(Album) Lek PERVIZI Autori i këtyre pikturave, portreteve, grafikave e vizatimeve është gjallë, por jo të gjithë, e ndoshta pjesa ...
Lexo më shumë

“Kujdesjet e bletës”- ese filozofike, Vëllimi I, Vëllimi II

Isuf LUZAJ Bëhet fjalë për 6 libra me ese filozofikë e interpretative të filozofit, shkrimtarit e poetit Isuf Luzaj (1913-2000) ...
Lexo më shumë

“Udha e kryqit”

Hektor SHËNEPREMTE Bëhet fjalë për një përmbledhje me poezi të Hektor Shenepremtes, që janë poezi të shkruara në burg e ...
Lexo më shumë

“Ferri” i Dante Alighieri-t

Përkthyer nga Hektor SHËNEPREMTE Nuk është e rastësishme që ky përkthim i "Ferrit" të Dantes vjen në përkthimin e një ...
Lexo më shumë

“Fjalor i shtjelluem i gjuhës shqipe (flora e fauna)” vëllimi 2

Atë Benedikt DEMA Ky fjalor, ka pësuar fatin e disa veprave letrare, shkencore e enciklopedike, sikundërse dhe puna e pamatshme ...
Lexo më shumë

“Enciklopedi e historisë së botës” -John Bawle

Përkthyer nga Lazër RADI Një nga veprat më të rëndësishme në fushën e përkthimive të Dr.Lazër Radit, është vepra "Enciklopedi ...
Lexo më shumë

”Grabjani rrëzë kodrave”- ditar

në vitin 1945, e deri tek grupet armiqësore të shpallura herë pas here, nga vetë radhët e pushtetarëve. Ndaj edhe ...
Lexo më shumë