“Akte gjyqësore politike (dosjerë dhe dëshmi), gjatë komunizmit në Shqipëri”, vëllimi II

Nga Leka NDOJA, Alvin SARAÇI Dosja “Bashkimi demokrat shqiptar; akte gjyqësore, dosjerë dhe dëshmi”, vëllimi i dytë, ka përfunduar dhe ...
Lexo më shumë

Akte gjyqësore politike (dosjerë dhe dëshmi), gjatë komunizmit në Shqipëri”, Vëllimi III

Alvin SARAÇI, Leka NDOJA Në përgatitje e sipër, është edhe vëllimi III, i kësaj kolane, që ka të bëjë me ...
Lexo më shumë

“V.I.Lenin – ideologu i së keqes”

Spiro MHILLI Ky libër është një monografi e plotë dhe e para realiste mbi figurën e Vldimir Iliç Leninit, ideatorit ...
Lexo më shumë

“Skenarë të përgjakur”

Xhafer SADIKU Ky botim është një monografi e Përmetit nga viti 1943, e cila zbulon historinë e kësaj zone gjatë ...
Lexo më shumë

“At Pjetër Mëshkalla S.J”

Fritz RADOVANI Ky botim monografik pasqyron biografinë, jetën dhe veprën e At Pjeter Mëshkallës (1901 – 1988), intelektual, atdhetar e ...
Lexo më shumë

“Letërsia e penguar dhe mitet e saj”

Yzedin HIMA Është një studim që merr në shqyrtim produktin letrar që nuk arriti dot të komunikojë me lexuesin në ...
Lexo më shumë

“Mirdita nën terrorin komunist”

Preng GJOMARKAJ Ku studim sjell një model të mënyrës se si ishte konceptuar terrori shtetëror i Sigurimit të shtetit komunist ...
Lexo më shumë

“Eleminimi i grupit të të Rinjve: Sadik Premtja dhe Neki Ymeri”

Enver MEMISHAJ-LEPENICA Enver Memishaj - Lepenica, me këtë punim që është vepra e gjashtëmbëdhjetë e tij, ka objekt studimi ngjarje ...
Lexo më shumë

“Ferri komunist i gjyqeve politike në partinë komuniste; Maj – qershor 1955”, Vëll I

Vasfi BARUTI Në këtë vëllim, shtjellohen konkretisht gjyqet e Tuk Jakovës dhe Bedri Spahiut, duke përcjellë egërsinë e luftës "brenda ...
Lexo më shumë

“E djathta dhe e majta në luftë”

Uran BUTKA Libri është konceptuar në katër pjesë: pjesa e parë: ngjarje dhe refleksione; pjesa e dytë: personalitete; pjesa e ...
Lexo më shumë