“Zërat e mbijetesës”

Nebil ÇIKA Libri është një përmbledhje bisedash televizive, të realizuara me ish të persekutuar politikë, protagonistë, vuajtës dhe dëshmitarë të ...
Lexo më shumë

“Mbi kolaboracionizmin dhe shkrime të tjera”

Mërgim KORÇA “Autori Mërgim Korça shpalos kulturë dhe njohje të historisë moderne shqiptare dhe me kurajo qytetare e me mprehtësi ...
Lexo më shumë

“Koha e Lugatit”

Nebil ÇIKA ( i riu) “Gazetari Nebil Çika, nip i gazetarit të shquar me të njëjtin emër i viteve ’30, ...
Lexo më shumë

“Nën terrorrin komunist dhe ese të tjera”

nga Luan MYFTIU Luan Myftiu është një emër i dashur dhe i vyer në botimet tona, i qartë dhe sintetik, ...
Lexo më shumë

“Net të bardha” F.M. Dostojevski

Përktheu Luan MYFTIU Novela e famshme e Dostojevskit “Netë të bardha”, vjen këtë herë e përkthyer në shqip nga një ...
Lexo më shumë

“Replikë e pamundun”

Ali Isak SPAHIA Ky botim është një libër i mbajtur në formë ditari mbi realitetin e ngarkuar politik në përditshmërinë ...
Lexo më shumë

“Nga andrrat rinore në botën e mashtrimit”

Sami REPISHTI Në këtë libër është përqendruar gjithë publicistika e zgjedhur e Profesor Sami Repishtit dhe idetë e tij mbi ...
Lexo më shumë

“Parathënie e terrorit serb ndaj shqiptarëve” (Përkthim)

Agim POPOCI Përmbajtja e këtij libri është një analizë konfidenciale e bazuar nga raportet e shërbimit sekret serb, e titulluar ...
Lexo më shumë

“Gjysmë shekulli pa u parë”

Sokrat SHYTI Libri është një ese mbi fatin e individit të ndarë nga shoqëria, në izolim të plotë për shkaqe ...
Lexo më shumë