“Zërat e kujtesës”, vëllimi IV

Luljeta LLESHANAKU, Agron TUFA Ky vëllim, është vazhdim i kolanës së botimit në formë të transkriptuar të dëshmive audio-vizuale të ...
Lexo më shumë

“Kujtimet e një gazetari të regjur”

Përktheu dhe përgatiti për shtyp, Dr.Alvin SARAÇI. Ky libër, është një përmbledhje me artikuj të gazetarit të mirënjohur Italian me ...
Lexo më shumë

“Një si mijëra familje të tjera”

Musa ÇAPANI Bëhet fjalë për një seri portretesh e skicash, peisazhesh e vizatimesh, kronologji emrash e familjesh, nga kampe të ...
Lexo më shumë

“Repsi – kampi i punës së detyruar”

Shkëlqim ABAZI Ky libër është nje botim memuaristik i Shkelqim Abazi, i cili i burgosur në moshën 16 vjeç, përjeton ...
Lexo më shumë

“Pështjellimet e fatit” Vëllimi I, vëllimi II

Sokrat SHYTI Romani memuaristik me dy vëllime "Pështjellimet e fatit" i Sokrat Shytit, është një autopsi e përditshmërisë ngjethëse, e ...
Lexo më shumë

“Kalvari i grave në burgjet e komunizmit”, Memuaristikë

Fartbardha MULLETI Në këtë libër, përfshihen dhjetëra histori të grave shqiptare që vuajtën në mënyrën më mizore periudhën komuniste. Kjo ...
Lexo më shumë

“Krahë të këputur”, pjesa II – Memuar

Alma LIÇO Para dy vitesh, ISKK botoi vëllimin e parë të kujtimeve të Alma Liços (Mirakajt), të titulluar “Krahët të ...
Lexo më shumë

“Mos harroni, jemi edhe ne!” – Artikuj dhe Kumtesa (1991-2010)

Reshat KRIPA “Kanë kaluar mbi njëzeteshtatë vjet nga përmbysja e madhe, dhe ende shqiptarët e shohin kundërshtarin politik si armik, ...
Lexo më shumë

“Saga e dhimbjes”- Ditare, kujtime

Fatbardha MULLETI SARAÇI Pas librit “Kalvari i grave në burgjet e komuniste”, që është një përmbledhje me historitë e grave ...
Lexo më shumë

“Spaçi”- roman memuaristik

Shkëlqim ABAZI Pas librit “Repsi” , një roman memuaristik që ISKK botoi vitin që shkoi, sheh dritën e botimit romani ...
Lexo më shumë