“Një libër që nuk do doja ta shkruaja”

Bahri BECI Ky botim, përmes fakteve personale dhe zyrtare zbulon një nga momentet më të rëndësishme të krimit intelektual në ...
Lexo më shumë

“Kalvari i grave në burgjet e komunizmit”

Fatbardha Saraçi MULLETI Ky botim është një përmbledhje shkrimesh publicistike mbi vuajtet e grave në regjimin komunist në Shqipëri, duke ...
Lexo më shumë

“Brenga ime shqiptare”

Aldo TERRUZI “Brenga ime shqiptare” është një rikthim në kërkim të origjinës dhe të kaluarës. Romani është rrëfimi tejet personal ...
Lexo më shumë

“Breza të dënuar; ferri i një familjeje shqiptare”

Henrik PRENDUSHI Henrik Prendushi është një shqiptar nga Shkodra, një njeri i zakonshëm, në jetën e të cilit, si në ...
Lexo më shumë

“Të mos harrosh”

Sofika CARA Libri është një rrëfim biografik, i znj. Sofika Cara, ku historia personale ndërthuret me historinë kolektive, në Shqipërinë ...
Lexo më shumë

“Gjallë pas mbytjes së anijes”

Ky është libri i parë i Maksim Rakipajt, emrin e të cilit e kemi parë në përkthime të autorëve të ...
Lexo më shumë

“Zërat e kujtesës”, vëllimi i parë

Për fat, janë akoma të gjallë midis nesh mijëra të mbijetuar nga burgjet, kampet e punës, kampet e internimit, pa ...
Lexo më shumë

“Koha për qiri”

Luftar PEPMARKU Ku botim është një jetëshkrim memuaristik i mbijetesës së një familjeje të përsekutuar në dy breza, që na ...
Lexo më shumë

“Saga e Merdanëve nën terrorin komunist”

Ylber MERDANI Në këtë libër memuaristik kemi të përqëndruar kalvarin e vuajtjeve të një prej familjeve të mëdha të Korçës, ...
Lexo më shumë

“Zërat e kujtesës” (Volumi III)

Luljeta LLESHANAKU, Agron TUFA Ky është vëllimi i tretë serisë së dëshmive në formën e intervistave me të mbijetuarit nga ...
Lexo më shumë
Loading...