Activities

Tubim përkujtimor me rastin e Masakrës komuniste të 26 shkurtit

Tiranë, 27 shkurt 2013, Instituti i Studimit të Krimeve të Komunizmit organizon me pranë Muzeut Historik Kombëtar, tubimin përkujtimor me rastin e Masakrës komuniste të 26 shkurtit 1951, ku u pushkatuan pa gjyq 22 intelektualë pro perëndimorë. Gjatë tubimit do të shfaqet për herë të parë filmi dokumentar që trajton tragjedinë e kësaj ngjarje, me […]

Activities

Promovimi i librit «Brenga ime shqiptare»

Tiranë, 18 dhjetor 2012, Instituti i Studimit të Krimeve të Komunizmit në kuadër të botimeve memuaristike, promovon librin me kujtime të z. Aldo Renato Terrusi «Brenga ime shqiptare». Paneli: Agron Tufa, Drejtori Ekzekutiv i ISKK; Kolec Topalli, Kryetar i Bordit të ISKK; Gëzim Peshkëpia, Anëtar i Bordit të ISKK; Aldo Renato Terrusi, autori.

Activities

Ceremoni përkujtimore e 35-vjetorit të ekzekutimit të dy poetëve, Vilson

– Në 17 korrik 2012, Instituti i Studimeve të Krimeve të Komunizmit në bashkëpunim me Institutin e Integrimit të ish të Përndjekurve Poltikë organizon ceremoninë përkujtimore të 35-vjetorit të ekzekutimit të dy poetëve, Vilson Blloshmi dhe Genc Leka. Paneli: Simon Miraka, Agron Tufa, Sadik Spahia, Bujar Leskaj, Mark Marku. Interpretuan poezitë e poetëve, Mirush Kabashi […]

Activities

Simpozium Përkujtimor «Fuqia e Dëshmisë» me rastin e 11-vjetorit të

-Në 4 maj 2012,Instituti i Studimeve të Krimeve të Komunizmit organizon, me rastin e 11-vjetorit të vdekjes së z. Uran Kalakulla, Simpoziumin Përkujtimor «Fuqia e Dëshmisë» “Ëndrrat në izolimin e mjerë të qelisë, janë si një shpëtim nga ai mjerim, si një përpjekje që dëshpërimi dhe zymtia e shpirtit most ë të zbusin, për t’i […]

Activities

MARRËVESHJE BASHKËPUNIMI MIDIS ISKK DHE MINISTRISË SË ARSIMIT DHE SPORTIT

21 tetor, 2014 Instituti i Studimeve të Krimeve dhe Pasojave të Komunizmit në Shqipëri, nënshkroi një marrëveshje bashkëpunimi me Ministrinë e Arsimit dhe Sportit të Republikës së Shqipërisë, e cila parashikon një përfshirje të zgjeruar, në disa nivele, të produktit të këtij institutit, lidhur me pasqyrimin e periudhës komuniste në sistemin arsimor. Kjo marrëveshje e […]

Activities

Konference për Hapjen e Dosjeve

Konference për Hapjen e Dosjeve Instituti i Studimeve per Krimet dhe Pasojat e Komunizmit organizoi ne hollin e Institutit një konferencë me qëllim nisjen e peticionit drejtuar parlamentit, për hapjen e dosjeve dhe ligjit te lustracionit. Drejtori i Instiutit Agron Tufa , me anë të një Apeli i drejtohet të gjithë atyre që ndajnë mendimin […]

Activities

Drama pa katarsis e ligjit të dosjeve

http://www.panorama.com.al/drama-pa-katarsis-e-ligjit-te-dosjeve/ Një ndër kauzat më të mëdha e të ndjeshme të shoqërisë postkomuniste… shqiptare – hapja e dosjeve dhe Lustracioni i shoqërisë – po shpartallohet trishtueshëm e në mënyrën më banale në kuotën e demokracisë ala shqiptare të vitit 2015. Artkulli i plotë në Gazetën Panorama nga Drejtori Ekzekutiv i Insitutit të Studimeve të Krimeve […]

Activities

Reagimi i ISKK ndaj ligjit të “Dosjeve” i propozuar nga

Në “Revistën Televizive të Mbrëmjes” në Top Channel ishte i ftuar Z.Agron Tufa Drejtor Ekzekutiv i Institutit të Krimeve dhe Pasojave të Komunizmit ,ku ka folur për rrezikun e një ligji gjysmak dhe degradimit të çështjes së “Dosjeve” nëse zbatohet i ndarë nga proçesi i Lustracionit. Intervista e Plotë – Top Channel, faqja online. http://www.top-channel.tv/lajme/artikull.php?id=298033

Activities

Roland Jahn zhvillon një takim me drejtuesit dhe studiuesit e

Roland Jahn, i Ngarkuari Federal me Aktet e Sigurimit të Shtetit të ish- Republikës Demokratike të Gjermanisë së Bashku me Johannes Selle deputet i CDU-së vizituan Shqipërinë dhe zhvilluan një takim me drejtuesit dhe studiuesit e ISKK. Gjatë takimit u bisedua për punën, misionin e Institutit dhe për çështjen delikate të ligjit të dosjeve te […]

Activities

Marrëveshje bashkëpunimi midis ISKK dhe Ministrisë së Arsimit dhe Sportit

Instituti i Studimeve të Krimeve dhe Pasojave të Komunizmit në Shqipëri, nënshkroi një marrëveshje bashkëpunimi me Ministrinë e Arsimit dhe Sportit të Republikës së Shqipërisë, e cila parashikon një përfshirje të zgjeruar, në disa nivele, të produktit të këtij institutit, lidhur me pasqyrimin e periudhës komuniste në sistemin arsimor. Kjo marrëveshje e cila u zyrtarizua […]