Activities

Korniza kushtetuese në Shqipëri, 1944-1946

Më 17 maj 1945, Kryesia e KANÇ-it miratoi Ligjin nr. 61, i cili abrogoi të gjitha “statuset, ligjët, dekret-ligjët, rregulloret dhe dekretet” e nxjerra gjatë periudhës 7 prill 1939-28 nëntor 1944. Ky ligj deklaroi “të pa qena” gjithë vendimet penale të dhëna gjatë të njëjtës periudhë. Dhe, në Nenin 3, ky ligj sanksiononte: “ligjët, dekret-ligjët, […]

Activities

Krimet e Komunizimit ne Emisionin “ Tempull” ne News 24

Drejtori Ekzekutiv Z. Agron Tufa dhe Zv. Drejtoresha e kërkimeve Znj. Luljeta Lleshanaku pranë Institutit të Studimeve të Krimeve dhe Pasojave të Komunizmit, së bashku me pedagogun e Universitetin të Tiranës Z. Mark Marku, kanë marrë pjesë në emisionin Tempull në News 24. Tema ishte Krimet e Komunizmit në burgjet dhe kampet. U fol gjerësisht […]

Activities

Librat e Institutit në të gjithë Shqipërinë

Instituti i Studimeve të Krimeve dhe Pasojave të Komunizmit ka shpërndarë librat e tij të botuara gjatë vitit 2015 në Bibliotekat Publike në qytetet kryesore të Shqipërisë.Ky është viti i dytë i kësaj nisme dhe synon që puna e Instiutit të jetë e arritshme dhe të ndihmojë të gjithë Shqiptarët. Librat janë shpërndarë në Shkodër, […]

Activities

Forumi “Kujtesa dhe Identiteti”

Tiranë, 24 shtator 2013. Instituti i Studimit të Krimeve të Komunizmit, i përfaqësuar nga Drejtori Ekzekutiv, z. Agron Tufa, mori pjesë në Forumin “Kujtesa dhe Identiteti” organizuar në kuadër të International Human Right Film Festival Albania, organizuar çdo vit në ambientet e Akademisë së Filmit dhe Multimedias, “Marubi”

Activities

Prezantimi i librit studimor, “Kryengritjet e para kundërkomuniste” nga Uran

Tiranë, 8 shator 2013, Instututi i Studimit të Krimeve dhe Pasojave të Komunizmit, me rastin e 67-vjetorit të Kryengritjes Kundërkomuniste të Postribës (9 shtator 1946), ISKK ju fton të merrni pjesë në prezantimit e librit studimor të historianit Uran Butka, “Kryengritjet e para kundërkomuniste”, botim i ISKK-së. Prezantimi i librit dhe diskutimet lidhur me thelbin […]

Activities

Tryezë e Rrumbullakët

Spaç, 28 qeshor 2013, Tryezë e Rrumbullakët, Burgut i Spaçit mes së shkuarës dhe së ardhmes. Organizuar nga Komisioni Drejtësi dhe Paqe i Shqipërisë, Renovanis dhe Fondacioni Maximiliam Kolbe në bashkëpunim me Institutin e Krimeve të Komunizmit, Institutin e Integrimit të ish të Përndjekurve Politikë zhvilluan një tryezë të rrumbullakët për ngritjen e një memoriali […]

Activities

Kolana “Ad memorandum”

Tiranë 17 qershor 2013, Instituti i Studimit të Krimeve të Komunizmit në bashkëpunim me Mistrinë e Turizmit, Kulturës, Rinisë dhe Sporteve, prezantojnë 10 librat e parë të kolanës “Ad memorandum”, një projekt i finalizuar nga ISKK me mbështetjen financiare të MTKRS dhe Postës Shqiptare. Librat e kësaj kolane janë të zhanreve dëshmuese studimore, të bazuara […]

Activities

Revolta e Qafë-Barit dhe Terrori Komunist 1943-1990

Tiranë, 10 qershor 2013, Instituti i Studimit të Krimeve të Komunizmit në bashkëpunim me Institutin e Integrimit të ish-të Përndjekurve Politikë prezantojnë librin studimor e dokumentar “Revolta e Qafë-Barit dhe Terrori Komunist 1943-1990” të autorit Bedri Blloshmi. Promovimi i librit përkon me 29-vjetorin e Revoltës së të burgosurve politikë në burgun e Qafë-Barit dhe ekzekutimit […]

Activities

Seminar në Gjermani nga Fondacioni Konrad Adenauer

Gjermani, 10-21 mars 2013, Fondacioni Konrad Adenauer organizoi një Seminar në Gjermani (Berlin-Erfurt-Leipzig) për punonjësit e Institutit të Studimit të Krimeve të Komunizmin në Shqipëri, me qëllim vënien e kontaktit me institucionet homologe në Gjermani si dhe vizitën në institucionet e Kujtesës në Gjermani, qoftë atë të Luftës së Dytë Botërore apo trashëgimisë së komunizmit.