NJOFTIM

OFROHET PËR TË GJITHË STUDENTËT DHE PERSONAT E INTERESUAR,

SHËRBIMI I LEXIMIT, STUDIMIT TË LIBRAVE

TË BOTUAR NGA Instituti i Studimeve për Krimet dhe Pasojat e Komunizmit (ISKK),

 

Sipas listës më poshtë:

GRUP AUTORËSH, Fjalori Enciklopedik i Viktimave të Terrorit Komunist I A-Ç

GRUP AUTORËSH, Fjalori Enciklopedik i Viktimave të Terrorit Komunist II D-G

GRUP AUTORËSH, Fjalori Enciklopedik i Viktimave të Terrorit Komunist III GJ-H

GRUP AUTORËSH, Fjalori Enciklopedik i Viktimave të Terrorit Komunist IV I-K

FATBARDHA SARAÇI (MULLETI), Kalvari i grave në burgjet e komunizmit

ALDO RENATO TERRUSI, Brenga ime shqiptare

AZEM QAZIMI, Procesi i asgjësimit të fesë në komunizëm

ALVIN SARAÇI, Konfiskimi i pronës dhe grabitja e arit (1944-1955)

ÇELO HOXHA, Fillimet e diktaturës komuniste në Shqipëri 1944-1948

ALMANAK viti i dytë i botimit, nr.2, 2012

BAHRI BECI, Një libër që nuk do të doja ta shkruaja

DAVJOLA NDOJA, Sistemi i triskëtimit në Shqipëri (1946- 1957)

LEKA NDOJA, Tjetërsimi i veprës intelektuale gjatë komunizmit në Shqipëri (1944-1996)

XHAFER SADIKU, Genocidi mbi kulakët në Shqipërinë Komuniste 1948- 1990

LUDOVICO ARIOSTO, Orland i Çmendun Vëllimi I

LUDOVICO ARIOSTO, Orland i Çmendun Vëllimi II

ATË BENETIK DEMA, Fjalor i shtjelluem i gjuhës shqipe Mjeki Vëllimi I

SOKRAT SHYTI, Mbijetesa në kasollen e lopës

ALMA LIÇO, Krahë të këputur

LULJETA LLESHANAKU, AGRON TUFA, Zërat e kujtesës Vëllimi I

LULJETA LLESHANAKU, AGRON TUFA, Zërat e kujtesës Vëllimi II

KASTRIOT DERVISHI, Burgjet dhe kampet e Shqipërisë komuniste

MHILL GJINAJ, Me Litar në fyt

LEKA NDOJA, ALVIN SARAÇI, Bashkimi demokratik shqiptar 1946, Akte gjyqësore politike gjatë komunizmit në Shqipëri

URAN BUTKA, Lufta civile në Shqipëri 1943-1945 Vëllimi I

URAN BUKTA, Lufta civile në Shqipëri 1943-1945 Vëllimi II

KASTRIOT DERVISHI, Vrasjet në kufi në vitin 1990, përmbledhje dokumentësh

HENRIK PRENDUSHI BREZA, Të dënuar, ferri i një familjeje shqiptare

MAKSIM RAKIPAJ, Gjallë pas mbytjes së anijes

LUAN MYFTIU, Nën terrorin komunist

SOFIKA CARA (PRIFTI), Të falësh, fisi i vjetër Kavajas – Cara

AZEM QAZIMI, Komunitetet fetare në Shqipërinë komuniste, Dokumente

ÇELO HOXHA, Krimet e komunistëve gjatë luftës 1941 – 1945

Ky shërbim ofrohet në Sallën e Mbledhjes së ISKK në ditet dhe oraret e mëposhtme

E MARTË 10 – 13

E MËRKURË 10 – 13

E ENJTE 10 – 13