Instituti i Studimeve për Krimet dhe Pasojat e Komunizmit në Panairin e Librit “Tirana 2019”

13-17 nëntor, 2019 Në përputhje me misionin e tij dhe pas një aktiviteti disavjeçar studimor, Instituti i Studimeve për Krimet ...
Lexo më shumë

KOMUNIZMI DHE FEMINIZMI: FORMAT E TRAJTIMIT TË GRAVE GJATË REGJIMIT KOMUNIST NË SHQIPËRI

Instituti i Studimeve për Krimet dhe Pasojat e Komunizmit, në bashkëpunim me Fondacionin Konrad Adenauer Stiftung Tiranë, zhvilloi konferencën dyditore ...
Lexo më shumë

Bisedë me studentë të Masterit Shkencor dhe Masterit Profesional në Histori , në Departamentin e Historisë, Universieti i Tiranës

Te martën, me datë 10 dhjetor, në sallën Konrad Adenauer të Departamentit të Historisë, u mbajt një bisedë me studentë ...
Lexo më shumë

Instituti i Studimeve për Krimet dhe Pasojat e Komunizmit në Shqipëri hapi ekspozitën “Shqipëria komuniste: realiteti dhe propaganda”

Instituti i Studimeve për Krimet dhe Pasojat e Komunizmit në Shqipëri hapi ekspozitën "Shqipëria komuniste: realiteti dhe propaganda", më 16 ...
Lexo më shumë

Promovimin e librave “Kundër Rrymës” dhe Fjalori Enciklopedik i Viktimave të Terrorit Komunist Vol VIII.

Gjatë konferencës për promovimin e librave “Kundër Rrymës” dhe Fjalorit Enciklopedik të Viktimave të Terrorit Komunist Vol VIII. Së bashku ...
Lexo më shumë

Thirrje për prezantime për konferencën ndërkombëtare

“Ligjshmëria gjatë regjimit komunist, 1944-1990” Marrja e pushtetit nga komunistët (1944) solli ndryshime të mëdha në shoqërinë shqiptare, në shumë ...
Lexo më shumë

Konferenca e Tepelenës

Conference 2014 I Survived Tepelena With the publishing of the third volume of the “Encyclopedic Dictionary of the Victims of ...
Lexo më shumë