Spaç, 28 qeshor 2013, Tryezë e Rrumbullakët, Burgut i Spaçit mes së shkuarës dhe së ardhmes. Organizuar nga Komisioni Drejtësi dhe Paqe i Shqipërisë, Renovanis dhe Fondacioni Maximiliam Kolbe në bashkëpunim me Institutin e Krimeve të Komunizmit, Institutin e Integrimit të ish të Përndjekurve Politikë zhvilluan një tryezë të rrumbullakët për ngritjen e një memoriali në Burgun e Spaçit.