“Saga e Blloshmëve nën terrorin komunist”, kronikë dhe monografi

Bedri BLLOSHMI

Ky libër përmbledh gjithë historinë e familjes Blloshmi, lidhjet e saj të hershme me politikën shqiptare dhe nacionalizmin, duke u ndalur gjatë pastaj në ngjarjet gjatë dhe pas Luftës së Dytë Botërore.

Në libër përshkruhen gjërësisht, në mënyrë të dokumentuar gjitha format e përndjekjes së kësaj familjeje nga më të përvuajturat gjatë regjimi komunist, përfshirë këtu edhe pushkatimin e poetëve martirë Genc Leka dhe Vilson Blloshmi.

Autori Bedri Blloshmi, një ndër pasardhësit e mbijetuar të familjes Blloshmi, është autori i disa librave të rëndësishëm që dëshmojnë përvojën në burgjet dhe kampet e punës në komunizëm, si: “Nga ferri komunist”, “Revolta e Qafë-Barit”, “Spaçi”, etj.