Roland Jahn, i Ngarkuari Federal me Aktet e Sigurimit të Shtetit të ish- Republikës Demokratike të Gjermanisë së Bashku me Johannes Selle deputet i CDU-së vizituan Shqipërinë dhe zhvilluan një takim me drejtuesit dhe studiuesit e ISKK. Gjatë takimit u bisedua për punën, misionin e Institutit dhe për çështjen delikate të ligjit të dosjeve te ish-Sigurimit të Shtetit. Z.Jahn u njoh me botimet studimore dhe shkencore të ISKK, me punën në fusha të ndryshme të ISKK siç janë informimi i opinionit publik për krimet e kësaj periudhe, dënimi me forcë i figurave kriminale shqiptare të periudhës së diktaturës, të cilët vazhdojnë të admirohen dhe problemet që ndesh Instituti në punën që zhvillohet. Ai ndau me ne një pjesë të përvojës gjermane lidhur me shumë çështje kryesisht atë të dosjeve dhe ligjit të Lustracionit pasi është një nga ligjet më të debatuara për momentin në Shqipër