“Mbi kolaboracionizmin dhe shkrime të tjera”

Mërgim KORÇA

“Autori Mërgim Korça shpalos kulturë dhe njohje të historisë moderne shqiptare dhe me kurajo qytetare e me mprehtësi polemisti trajton çështje shqetësuese si ajo e kalobaracionizmit gjatë Luftës së II-të Botërore në Shqipëri dhe probleme të aktualitetit, për të cilat jep përgjigje racionale në dobi të së vërtetës dhe të shqiptarizmës.

Vepra sjell risi medimi dhe trajtesa origjinale, që aq sa ç’hap polemika, aq dhe i mbyll ato nëpërmjet fakteve dhe dokumentit.

Ky është libri i tretë i inxhinierit-shkencëtar, Mërgim Korça, i persekutuar familjarisht nga diktatura, i cili pas viteve ’90, po lëvron me sukses në mërgim në SHBA edhe të shkruarit, me qëllim ndiçimin e të panjohurave dhe të njohurave pak apo të shtrembëruara me qëllim.

Libri, përveç vlerave që mbart, është edhe një ftesë për rigjykim…”

( Visar Zhiti)