Bisedë me studentë të Masterit Shkencor dhe Masterit Profesional në Histori , në Departamentin e Historisë, Universieti i Tiranës

Te martën, me datë 10 dhjetor, në sallën Konrad Adenauer të Departamentit të Historisë, u mbajt një bisedë me studentë të Masterit Shkencor dhe Masterit Profesional në Histori mbi “Kampin e Tepelenës dhe dëshmitë e të mbijetuarve të tij” nga zonja Luljeta Lleshanaku, drejtore për kërkimin shkencor të ISKK.

 

Biseda u zhvillua në kuadër te lëndës ‘Historia dhe Kujtesa’, me fokus periudhën komuniste në Shqipëri. Dr.Enriketa (Pandelejmoni) Papa, duke prezantuar të ftuarën para audiencës, bëri edhe një rezyme të punës së ISKK në mbledhjen e dëshmive. Studentët ndoqën një film në 3D në formën e një muzeu virtual mbi Kampin e Tepelenës, të realizuar nga ISKK. Pas kësaj, znj.Lleshanaku foli mbi përvojën në marrjen e dëshmive të të mbijetuarve si pjesë e kolanës “Zërat e kujtesës” të botuar nga ky Institut, për rolin e dëshmisë në në mungesë të dokumentacionit, për metodologjinë dhe teknikat e intervistimit, dhe për trajtimin e dëshmisë mbi kritere shkencore. Ajo foli gjithashtu edhe mbi aspektin psikologjik të marrjes së dëshmive, duke e ilustruar bisedën me shembuj konkretë. Më pas, e ftuara iu përgjigj pyetjeve të shumta të studentëve lidhur me të shkuarën komuniste.

79872698_798174760699205_2075666782584045568_n

78751492_794645021052189_2227526990695497728_n

79578671_356982815169119_5556516903003881472_n

80190754_608763206542113_8296026638450163712_n

 

ISKK