ALMANAK 1

ALMANAK

N4.1, 2011

Permbajtja:

Bomba në ambasadën sovjetike

Agron Tufa, Importimi i modelit të terrorit sovjet mbi intelektualët shqiptarë

Kolec Topalli, Vrasja e intelektualëve – synimi kryesor i masakrës së 26 shkurtit 1951

Uran Butka, Masakra ndaj intelektualëve dhe qytetarëve të pafajshëë me pretekstin e hedhjes së “bombës në ambasadën sovjetike

Pjetër Pepa, Martirët e bombës në ambasadën sovjetike

Nebil Çika, Masakra e ambasadës sovjetike – një krim kundër njerëzimit

Kryengritja e Postribës

Dr. Sami Repishti, Introspektivë për kryengritjen e Postribës

Kolec Topalli, Shkodra – epiqendra e rezistencës antikomuniste në Shqipëri

Agron Tufa, Postriba, harta memece e historisë sonë

Çelo Hoxha, Diktatura në tekstet shkollore

Uran Butka, Kryengritja e Postribës

Pjetër Pepa, Lëvizja e Postribës nëpër dosjet e Sigurimit

Aldo Terrusi – Kthimi në vendin e shqiponjave

Dr. Pjetër Pepa, Në kërkim të eshtrave të babait

Kolec Topalli, Burgu i Burrelit, ku shumë hynin dhe pak dilnin të gjallë

Agron Tufa, Turpërimi moral i shqiptarëve ndaj të huajve në diktaturën komuniste

Martirët e kënetës së maliqit

Agron Tufa, Mospërmendja si formë e fshehjes së krimit historik

Sulejman Xhixha, Muharrem Xhixha, martiri i Krujës

Kadri Kujtim Beqiri, Gjyqi i kënetës së Maliqit, si shkak për mosrivndosjen e marrëdhënieve diplomatike Shqipëri-SHBA

Agron Tufa, Apologjia e gënjështrës dhe shumëfishimi i krimit

Pjetër Pepa, Martirët e kënetës famëkeqe të Maliqit

Uran Butka, Gjyqi ushtarak që prishi përfundimisht marrëdhëniet me SHBA

Studime

Agron Tufa, Narrativa jonë banale mbi krimet e komunizmit

Çelo Hoxha, Vendosja e regjimit ushtarak në Shqipëri

Ing. Nuredin Skrapari, Tragjedia e inteligjencës së naftës

Mërgim Korça, Mendësia e sotme fatkeqësisht akoma ndjek vragën e historianëve të diktaturës

Agim Musta, Vrasjet në kufi

Vasil Kokali, Itinerari i kampeve të mia në Shqipërinë komuniste

Tanush Kaso, Ja kush e vrau Kryegjyshin bektashian Sali Njazi Dede

Intervista

Seit Demneri: Masakrat e komunistëve mbi popullsinë civile gjatë luftës

Lazër Radi, shkrimtari i mbijetuar i gjyqit special

Dokumente

Raporti Final i Vermaht-it gjerman në Shqipëri, 1945