Aktivitete

DALIN NGA SHTYPI BOTIMET E REJA TË ISKK

Para pak kohësh, dolën nga shtypi botimet e reja të Institutit të Studimeve të Krimeve dhe Pasojave të Komunizmit që i përkasin zhanreve të ndryshme, si:  studime shkencore, monografi, memuare, dëshmi dhe refleksione. Një pjesë e veprave janë kontribut i studjuesve të Institutit, ndërkohë që pjesa më e madhe e tyre, ka si autorë bashkëpunëtorë […]

Aktivitete

Sugjerime mbi procedurën e dekorimeve

Sugjerime mbi procedurën e dekorimeve Lenda:            Sugjerime mbi procedurën e dekorimeve    ILIR META PRESIDENTIT TË REPUBLIKËS I nderuar Z. President, Në emër të Institutit të Studimeve për Krimet dhe Pasojat e Komunizmit në Shqipëri më lejoni të shpreh konsideratat për Ju dhe Institucionin Tuaj. Në respektim të detyrave të përcaktuara në  aktet ligjore,  […]

Aktivitete

Prezantohet filmi dokumentar në 3D “Muzeu virtual i kampeve të

Prezantohet filmi dokumentar në 3D “Muzeu virtual i kampeve të Maliqit” 23 shkurt, 2021 Në kuadër të konferencës ndërkombëtare “Ditët e Kujtesës 2021”, Insituti i Studimit të Krimeve dhe Pasojave të Komunizmit në Shqipëri, prezatoi projektin “Muzeu virtual i kampeve të Maliqit”, objekti i të cilit qe rikrijimi i kampeve të punës së detyruar në […]

Aktivitete

“Historia e komunizmit përmes objekteve”

   “Historia e komunizmit përmes objekteve” Workshop mbi trashëgiminë materiale të Komunizmit në Shqipëri  27-28 Gusht, 2020 Për dy ditë me radhë, me 27 dhe 28 Gusht 2020, Instituti i Studimit të Krimeve dhe Pasojave të Komunizmit në Shqipëri, zhvilloi në ambjentet e tij një workshop trajnimi për trashëgiminë materiale të Komunizmit në Shqipëri. Duke respektuar […]

Aktivitete

NJOFTIM PËR AUTORËT

NJOFTIM   Instituti i Studimeve të Krimeve dhe Pasojave të Komunizmit çdo vit boton kolanën e librave me shumë tituj që depozitohen nga autorë të ndryshëm, kolanë e cila i nënshtrohet studimit shkencor nga këshilli shkencor, dhe pasi ky këshill jep ekspertizën e tij, ja delegon për miratim Bordit, si organi më i lartë drejtues i […]

Aktivitete

Dje gazeta Dita botoi një artikull ku thoshte se drejtori

Dje gazeta Dita botoi një artikull ku thoshte se drejtori ekzekutiv i Institutit të Studimeve për Krimet dhe Pasojat e Komunizmit (ISKK), Çelo Hoxha, kishte dhënë dorëheqjen. Sot drejtori i ISKK e njoftoi gazetën zyrtarisht se ai vazhdon të ushtrojë funksionin e tij në zbatim të vendimit të Bordit dhe ligjit të ISKK dhe jo […]

Aktivitete

Sami Dangëllia, i cili vuajti 43 vjet burg politik gjate

Sami Dangëllia, i cili vuajti 43 vjet burg politik gjate regjimit komunist, u përkujtua sot me rastin e 100 vjetorit të lindjes, në një takim të zhvilluar nga Instituti i Studimeve për Krimet dhe Pasojat e Komunizmit (ISKK) dhe Shoqata e të Përndjekurve Antikomunistë, organizuar në mjediset e ISKK. Në takim folën drejtori i ISKK, […]

Aktivitete

Kuvendi i Shqipërisë miratoi sot në seancën plenare raportin vjetor

Kuvendi i Shqipërisë miratoi sot në seancën plenare raportin vjetor të ISKK.Raporti u prezantua në seancë nga drejtori ekzekutiv i ISKK , Çelo Hoxha. Sipas raportit, ISKK gjatë vitit 2019 i realizoi objektivat e parashikuara në planin vjetor. Në mënyrë të përmbledhur, objektivat ishin: Informimi publik mbi krimet dhe dhunimin e të drejtave të njeriut […]

Aktivitete

Korniza kushtetuese në Shqipëri, 1944-1946

Më 17 maj 1945, Kryesia e KANÇ-it miratoi Ligjin nr. 61, i cili abrogoi të gjitha “statuset, ligjët, dekret-ligjët, rregulloret dhe dekretet” e nxjerra gjatë periudhës 7 prill 1939-28 nëntor 1944. Ky ligj deklaroi “të pa qena” gjithë vendimet penale të dhëna gjatë të njëjtës periudhë. Dhe, në Nenin 3, ky ligj sanksiononte: “ligjët, dekret-ligjët, […]