“Gjysmë shekulli pa u parë”

Sokrat SHYTI  Libri është një ese mbi fatin e individit të ndarë nga shoqëria, në izolim të plotë për shkaqe ...
Lexo më shumë

“Parathënie e terrorit serb ndaj shqiptarëve” (Përkthim)

Agim POPOCI Përmbajtja e këtij libri është një analizë konfidenciale e bazuar nga raportet e shërbimit sekret serb, e titulluar ...
Lexo më shumë

“Nga andrrat rinore në botën e mashtrimit”

Sami REPISHTI Në këtë libër është përqendruar gjithë publicistika e zgjedhur e Profesor Sami Repishtit dhe idetë e tij mbi ...
Lexo më shumë

“Replikë e pamundun”

Ali Isak SPAHIA Ky botim është një libër i mbajtur në formë ditari mbi realitetin e ngarkuar politik në përditshmërinë ...
Lexo më shumë

“Net të bardha” F.M. Dostojevski

Përktheu Luan MYFTIU Novela e famshme e Dostojevskit “Netë të bardha”, vjen këtë herë e përkthyer në shqip nga një ...
Lexo më shumë

“Nën terrorrin komunist dhe ese të tjera”

 nga Luan MYFTIU Luan Myftiu është një emër i dashur dhe i vyer në botimet tona, i qartë dhe sintetik, ...
Lexo më shumë

“Koha e Lugatit”

Nebil ÇIKA ( i riu) “Gazetari Nebil Çika, nip i gazetarit të shquar me të njëjtin emër i viteve ’30, ...
Lexo më shumë

“Mbi kolaboracionizmin dhe shkrime të tjera”

Mërgim KORÇA “Autori Mërgim Korça shpalos kulturë dhe njohje të historisë moderne shqiptare dhe me kurajo qytetare e me mprehtësi ...
Lexo më shumë

“Zërat e mbijetesës”

 Nebil ÇIKA Libri është një përmbledhje bisedash televizive, të realizuara me ish të persekutuar politikë, protagonistë, vuajtës dhe dëshmitarë të ...
Lexo më shumë