Fjalori enciklopedik i viktimave të terrorit komunist”, Vëllim I

(Gërmat a – ç) Duke patur parasysh se nuk ekziston një databazë e plotë e viktimave që shkaktoi persekutimi komunist ...
Lexo më shumë

(English) “Fjalori enciklopedik i viktimave të terrorit komunist”, Vëllimi II

(Gërmat d – g) Pas botimit të pjesës së parë të “Fjalorit enciklopedik të viktimave të terrorit komunist” në vitin ...
Lexo më shumë

“Fjalor enciklopedik i vikitimave të terrorit komunist”, Vëllimi III”

(Gërmat gj-h) Pas botimit të pjesës së II-të të “Fjalorit enciklopedik të viktimave të terrorit komunist” në vitin 2013, ISKK, ...
Lexo më shumë

“Kryengritjet e para kundërkomuniste”

Uran BUTKA Ky botim, është një studim që hedh dritë mbi lëvizjet e para antikomuniste që lindën si një reagim ...
Lexo më shumë

(English) “Fillimet e diktaturës komuniste në Shqipëri; 1944-1948”

Çelo HOXHA Ky botim studimor, paraqet interes historik sepse pikërisht me periudhën në fjalë, zënë fill gjithë krimet e regjimit ...
Lexo më shumë

(English) “Tjetërsimi i veprës intelektuale gjatë komunizmit në Shqipëri”

Leka NDOJA Ky botim është një projekt studimor mbi sekuestrimin, zhdukjen, tjetërsimin e paligjshëm të pronës intelektuale si një nga ...
Lexo më shumë

“Sistemi i triskëtimit në Shqipëri: 1946-1957”

Davjola NDOJA Si në të gjitha vendet komuniste, vendosja e regjimit komunist, u shoqërua me krizë ekonomike, shkatërrim të tregut ...
Lexo më shumë

(English) “Genocidi mbi kulakët në shqipërinë komuniste, 1948-1990”

Xhafer SADIKU Ky botim është një studim mbi një nga aspektet më të rëndësishme të luftës së klasave dhe krimit ...
Lexo më shumë

“Procesi i asgjësimit të fesë në komunizëm”

Azem QAZIMI Ky botim, ka si objekt studimi fillimin e luftës ndaj fesë si kundërshtare e hapur e ideologjisë komuniste ...
Lexo më shumë

“Konfiskimi i pronës dhe grabitja e arit (1944-1955)”

Alvin SARAÇI (studim) Ky botim, është një studim i rëndësishëm mbi periudhën e parë të ardhjes në pushtet të Partisë ...
Lexo më shumë
Loading...