The Conference “Albanians and Communism” ,(15-16 November 2023)

The Conference "Albanians and Communism” 15-16 November 2023 Tirana, Albania The Institute for the Study of Communist Crimes and Sami ...
Lexo më shumë

Korniza kushtetuese në Shqipëri, 1944-1946

Më 17 maj 1945, Kryesia e KANÇ-it miratoi Ligjin nr. 61, i cili abrogoi të gjitha “statuset, ligjët, dekret-ligjët, rregulloret ...
Lexo më shumë

Krimet e Komunizimit ne Emisionin “ Tempull” ne News 24

Drejtori Ekzekutiv Z. Agron Tufa dhe Zv. Drejtoresha e kërkimeve Znj. Luljeta Lleshanaku pranë Institutit të Studimeve të Krimeve dhe ...
Lexo më shumë

Librat e Institutit në të gjithë Shqipërinë

Instituti i Studimeve të Krimeve dhe Pasojave të Komunizmit ka shpërndarë librat e tij të botuara gjatë vitit 2015 në ...
Lexo më shumë

Forumi “Kujtesa dhe Identiteti”

Tiranë, 24 shtator 2013. Instituti i Studimit të Krimeve të Komunizmit, i përfaqësuar nga Drejtori Ekzekutiv, z. Agron Tufa, mori ...
Lexo më shumë

Prezantimi i librit studimor, “Kryengritjet e para kundërkomuniste” nga Uran Butka

Tiranë, 8 shator 2013, Instututi i Studimit të Krimeve dhe Pasojave të Komunizmit, me rastin e 67-vjetorit të Kryengritjes Kundërkomuniste ...
Lexo më shumë

Tryezë e Rrumbullakët

Spaç, 28 qeshor 2013, Tryezë e Rrumbullakët, Burgut i Spaçit mes së shkuarës dhe së ardhmes. Organizuar nga Komisioni Drejtësi ...
Lexo më shumë

Kolana “Ad memorandum”

Tiranë 17 qershor 2013, Instituti i Studimit të Krimeve të Komunizmit në bashkëpunim me Mistrinë e Turizmit, Kulturës, Rinisë dhe ...
Lexo më shumë

Revolta e Qafë-Barit dhe Terrori Komunist 1943-1990

Tiranë, 10 qershor 2013, Instituti i Studimit të Krimeve të Komunizmit në bashkëpunim me Institutin e Integrimit të ish-të Përndjekurve ...
Lexo më shumë

Seminar në Gjermani nga Fondacioni Konrad Adenauer

Gjermani, 10-21 mars 2013, Fondacioni Konrad Adenauer organizoi një Seminar në Gjermani (Berlin-Erfurt-Leipzig) për punonjësit e Institutit të Studimit të ...
Lexo më shumë