Tiranë 17 qershor 2013, Instituti i Studimit të Krimeve të Komunizmit në bashkëpunim me Mistrinë e Turizmit, Kulturës, Rinisë dhe Sporteve, prezantojnë 10 librat e parë të kolanës “Ad memorandum”, një projekt i finalizuar nga ISKK me mbështetjen financiare të MTKRS dhe Postës Shqiptare. Librat e kësaj kolane janë të zhanreve dëshmuese studimore, të bazuara në arkivat shtetërorë dhe vepra memuaristike e letrare të ish të dënuarve politikë nga diktatura komuniste.