KOLANA E MEMUARISTIKES

13. kujtimet e nje gazetari

“Kujtimet e një gazetari të regjur”

Përktheu dhe përgatiti për shtyp, Dr.Alvin SARAÇI. Ky libër, është një përmbledhje me artikuj të gazetarit të mirënjohur Italian me ...
Lexo më shumë
21. koperina zerat e kujteses

“Zërat e kujtesës”, vëllimi IV

Luljeta LLESHANAKU, Agron TUFA Ky vëllim, është vazhdim i kolanës së botimit në formë të transkriptuar të dëshmive audio-vizuale të ...
Lexo më shumë

“Zërat e kujtesës” (Volumi III)

Luljeta LLESHANAKU, Agron TUFA Ky është vëllimi i tretë serisë së dëshmive në formën e intervistave me të mbijetuarit nga ...
Lexo më shumë

“Saga e Merdanëve nën terrorin komunist”

Ylber MERDANI  Në këtë libër memuaristik kemi të përqëndruar kalvarin e vuajtjeve të një prej familjeve të mëdha të Korçës, ...
Lexo më shumë

“Koha për qiri”

Luftar PEPMARKU Ku botim është një jetëshkrim memuaristik i mbijetesës së një familjeje të përsekutuar në dy breza, që na ...
Lexo më shumë
1981767_418731201631340_5052618809647746169_n

“Zërat e kujtesës”, vëllimi i parë

Për fat, janë akoma të gjallë midis nesh mijëra të mbijetuar nga burgjet, kampet e punës, kampet e internimit, pa ...
Lexo më shumë
cover

“Gjallë pas mbytjes së anijes”

Ky  është libri i parë i Maksim Rakipajt, emrin e të cilit e kemi parë në përkthime të autorëve të ...
Lexo më shumë
cover

“Të mos harrosh”

 Sofika CARA Libri është një rrëfim biografik, i znj. Sofika Cara, ku historia personale ndërthuret me historinë kolektive, në Shqipërinë ...
Lexo më shumë
cover

“Breza të dënuar; ferri i një familjeje shqiptare”

 Henrik PRENDUSHI Henrik Prendushi është një shqiptar nga Shkodra, një njeri i zakonshëm, në jetën e të cilit, si në ...
Lexo më shumë
Brenga ime shqiptare

“Brenga ime shqiptare”

 Aldo TERRUZI  “Brenga ime shqiptare” është një rikthim në kërkim të origjinës dhe të kaluarës. Romani është rrëfimi tejet personal ...
Lexo më shumë