Kolana Studimore

scan0136

“Fjalor enciklopedik i vikitimave të terrorit komunist”, Vëllimi VII (Gërmat ‘Q’, ‘R’, ‘Rr’, ‘S’)

Çelo HOXHA (redaktor), Kolë KAMSI (redaktor), Brunilda DOÇI, Juliana KURTI, Daniela RUNA, Ona ILIAZI, Zoica GRAÇI Gjatë vitit 2018, Drejtoria ...
Lexo më shumë
Kopertina

“Akte gjyqësore politike gjatë komunizmit në shqipëri (vëllimi V): Komiteti Ushtarak i Delvinës”

Leka NDOJA Gjatë vitit 2018, studjuesi Leka Ndoja, përgatiti studimin me dokumente: “Komiteti Ushtarak i Delvinës”, vëllimi 5 i  serisë ...
Lexo më shumë
TANUSH KASO

“Krimet e komunizmit: një histori e plotë për në mirditën (1944-1950)”

Tanush KASO Jo rastësisht qarku i Mirditës rikthehet herë pas here në vëmendje, sa herë që flitet për krimet e ...
Lexo më shumë
kopertina albumi

“Histori të retushuara të komunizmit” – (Album narrativ)

Kastriot DERVISHI Albumi “Histori të retushuara” i Kastriot Dervishit hedh dritë mbi një aspekt shumë specifik të propagandës komuniste: mbi ...
Lexo më shumë
dom shtjefen kurti kopertina

“Martiri Dom Shtjefen Kurti”- monografi

Nikolin KURTI, Nikollë LOKA Monografia e Dom Shtjefën Kurtit është i pari botim në këtë gjini mbi këtë figurë, që ...
Lexo më shumë
cover

“Provinca e egër; SOE në vendin e shqipeve” nga Roderick Bailey

Përktheu dhe përgatiti për botim Alvin SARAÇI Libri i përkthyer nga anglishtja dhe në proces botimi Roderick Bailey, “The Wildest ...
Lexo më shumë
scan0001

“Fjalor enciklopedik i vikitimave të terrorit komunist”, vëllimi VI (Gërmat N-P)

Azem QAZIMI, Çelo HOXHA, Daniela RUNA, Brunilda DOÇI, Kolë KAMSI, Juliana KURTI. Pas botimit volumit V- të “Fjalorit enciklopedik të ...
Lexo më shumë
11. leka ndoja aktet

“Akte gjyqësore politike gjatë komunizmit në Shqipëri: Grupit Tekniko-intelektual” (Procesi i Maliqit)”

Leka NDOJA Në këtë vëllim prej 320 faqesh, të pajisur me shënime, një hyrje dhe përfundime, jepen argumente lidhur me ...
Lexo më shumë
10.1 TERRORI KOMUNIST KOPERTINA

“Terrori komunist i vitit 1951”

Kastriot DERVISHI Në këtë studim, bazuar mbi dokumente autentike nga arkivat shtetërore, studjuesi Kastriot Dervishi, fokusohet posaçërisht në historikun e ...
Lexo më shumë
1. 2 dokumente

“Fondi i gjeneral Alberto Parianit” (mars-korrik 1943)

Përkthyer dhe përgatitur për shtyp nga Alvin SARAÇI Është fjala për gjeneral Alberto Parianin, heroi i Luftës së Parë Botërore ...
Lexo më shumë