Kolana Studimore

“Letërsia e penguar dhe mitet e saj”

Yzedin HIMA Është një studim që merr në shqyrtim produktin letrar që nuk arriti dot të komunikojë me lexuesin në ...
Lexo më shumë

“At Pjetër Mëshkalla S.J”

Fritz RADOVANI Ky botim monografik pasqyron biografinë, jetën dhe veprën e At Pjeter Mëshkallës (1901 – 1988), intelektual, atdhetar e ...
Lexo më shumë

“Skenarë të përgjakur”

 Xhafer SADIKU Ky botim është një monografi e Përmetit nga viti 1943, e cila zbulon historinë e kësaj zone gjatë ...
Lexo më shumë

“V.I.Lenin – ideologu i së keqes”

 Spiro MHILLI Ky libër është një monografi e plotë dhe e para realiste mbi figurën e Vldimir Iliç Leninit, ideatorit ...
Lexo më shumë
leka ndoja3

Akte gjyqësore politike (dosjerë dhe dëshmi), gjatë komunizmit në Shqipëri”, Vëllimi III

Alvin SARAÇI, Leka NDOJA Në përgatitje e sipër, është edhe vëllimi III, i kësaj kolane, që ka të bëjë me ...
Lexo më shumë
leka ndoja2

“Akte gjyqësore politike (dosjerë dhe dëshmi), gjatë komunizmit në Shqipëri”, vëllimi II

Nga Leka NDOJA, Alvin SARAÇI Dosja “Bashkimi demokrat shqiptar; akte gjyqësore, dosjerë dhe dëshmi”, vëllimi i dytë, ka përfunduar dhe ...
Lexo më shumë
konfiskimi

“Konfiskimi i pronës dhe grabitja e arit (1944-1955)”

Alvin SARAÇI (studim) Ky botim, është një studim i rëndësishëm mbi periudhën e parë të ardhjes në pushtet të Partisë ...
Lexo më shumë
procesi i azgjesimit

“Procesi i asgjësimit të fesë në komunizëm”

Azem QAZIMI Ky botim, ka si objekt studimi fillimin e luftës ndaj fesë si kundërshtare e hapur e ideologjisë komuniste ...
Lexo më shumë
Genocidi mbi kulaket ne Shqiperi gjate komunizmit 1948-1990 Xhafer Sadiku

(English) “Genocidi mbi kulakët në shqipërinë komuniste, 1948-1990”

 Xhafer SADIKU Ky botim është një studim mbi një nga aspektet më të rëndësishme të luftës së klasave dhe krimit ...
Lexo më shumë
Sistemi i trisketimit ne Shqiperi 1946-1057 Davjola Ndoja

“Sistemi i triskëtimit në Shqipëri: 1946-1957”

Davjola NDOJA Si në të gjitha vendet komuniste, vendosja e regjimit komunist, u shoqërua me krizë ekonomike, shkatërrim të tregut ...
Lexo më shumë