Kolana Studimore

5. ERMIRA KOPERTINA

“Përtej harrimit – Abdulla Rami”, monografi

Ermira XHOMAQI Bëhet fjalë për monografinë e njërit prej personaliteteve më të shquar të elitës intelektuale shqiptare gjatë Luftës së ...
Lexo më shumë
20. koperina vasfi

“Enver Hoxha – gjysma tjetër e hënës”

Vasfi BARUTI Monografia "Enver Hoxha - gjysma tjetër e hënës" e studiuesit Vasfi Baruti, sjell fakte të reja mbi figurën ...
Lexo më shumë
15. Pjeter Pepa dosja e diktaturës shtyp

“Dosja e diktaturës”

Pjetër PEPA Ashtu siç shprehet edhe në titull, ky libër është një dosje që pasqyron më së shumti fakte, emra, ...
Lexo më shumë
12. saga e bollshme nen terrorin komunist kopertina

“Saga e Blloshmëve nën terrorin komunist”, kronikë dhe monografi

Bedri BLLOSHMI Ky libër përmbledh gjithë historinë e familjes Blloshmi, lidhjet e saj të hershme me politikën shqiptare dhe nacionalizmin, ...
Lexo më shumë
10. terrori cam

“E vërteta e ‘komplotit çam” në vitin 1960

Kastriot DERVISHI Gjatë periudhës 1944-1960, shumë çamë ishin dënuar me vdekje apo gjendeshin në burgjet e komunizmit. Por ajo që ...
Lexo më shumë
4. Enver Lepenica kopertina

“Himne, këngë e marshe të ballit kombëtar”

Enver MEMISHAJ (LEPENICA) Libri prej 500 faqesh na njeh me historikun e një repertori tejet të begatë të teksteve të ...
Lexo më shumë

“E djathta dhe e majta në luftë”

Uran BUTKA Libri është konceptuar në katër pjesë: pjesa e parë: ngjarje dhe refleksione; pjesa e dytë: personalitete; pjesa e ...
Lexo më shumë

“Ferri komunist i gjyqeve politike në partinë komuniste; Maj – qershor 1955”, Vëll I

Vasfi BARUTI Në këtë vëllim, shtjellohen konkretisht gjyqet e Tuk Jakovës dhe Bedri Spahiut, duke përcjellë egërsinë e luftës "brenda ...
Lexo më shumë

“Eleminimi i grupit të të Rinjve: Sadik Premtja dhe Neki Ymeri”

Enver MEMISHAJ-LEPENICA Enver Memishaj - Lepenica, me këtë punim që është vepra e gjashtëmbëdhjetë e tij, ka objekt studimi ngjarje ...
Lexo më shumë

“Mirdita nën terrorin komunist”

Preng GJOMARKAJ Ku studim sjell një  model të mënyrës se si ishte konceptuar terrori shtetëror i Sigurimit të shtetit komunist ...
Lexo më shumë