“Dyert memece të ferrit”- film dokumentar

Filmi është i gjatë 50 minuta, me skenar të Agron Tufës, dhe është realizuar me mbështetjen financiare të Fondacionit “Konrad Adenauer”. Filmi prek tri nga momentet më domethënëse në historinë e persekutimit komunist: Burgun e Porto Palermo-s, Burgun e Spaçit dhe atë të Qafë Barit, ku edhe u zhvilluan revoltat. Rrëfimi bëhet në vendngjarje, por, disa dekada më vonë. Për pamjet e këtij filmi, janë përdorur arkivat, skica personale dhe historia vjen përmes protagonistëve.

Filmi u prezantua në Gjermani, gjatë një konference në Fondacionin Ettersberg.