Aktivitete

74692523_945111495858056_2098045413327110144_n

Instituti i Studimeve për Krimet dhe Pasojat e Komunizmit në Panairin e Librit “Tirana 2019”

13-17 nëntor, 2019 Në përputhje me misionin e tij dhe pas një aktiviteti disavjeçar studimor, Instituti i Studimeve për Krimet ...
Lexo më shumë
61191202_2721714201235342_1501701608143060992_n

Fjala e Drejtorit Ekzekutiv Z. Agron Tufa në Kuvendin e Shqipërisë

  I nderuar z. Kryetar/ E nderuara zonja n/kryetare e Kuvendit, Të ndruar zonja dhe zotërinj deputetë, Para se të ...
Lexo më shumë
1.1 - Copy

FYTYRA E ‘ARMIKUT TË POPULLIT’ GJATË DIKTATURËS SË PROLETARIATIT NË SHQIPËRI 1944-1990

Më datë 17 maj 2019, Autoriteti për Informimin mbi Dosjet e ish-Sigurimit të Shtetit në bashkëpunim me Institutin e Historisë ...
Lexo më shumë
53535867_2407256575975368_8805807108655153152_o

“Një jetë për Zotin e Atdheun” Konferencë promovuese në sallën e katedrales së Shën Palit, Tiranë, për librin “I Lumi Dom Shtjefën Kurti, Dëshmitar i kishës martire”

"Një jetë për Zotin e Atdheun" (Konferencë promovuese në sallën e katedrales së Shën Palit, Tiranë, për librin “I Lumi ...
Lexo më shumë
DSC_0428

Kampi i Tepelenës në 3D: muzeu i parë virtual mbi burgjet dhe kampet komuniste

Kampi i Tepelenës në 3D: muzeu i parë virtual mbi burgjet dhe kampet komuniste KONFERENCA “MENAXHIMI I TRASHËGIMISË MATERIALE TË ...
Lexo më shumë
kolana 2018-2019

Prezantohen 12 botimet e reja të ISKK; spikasin memuaret dhe dëshmitë “Fytyra e ‘armikut të popullit’ gjatë diktaturës së proletariatit në Shqipëri (1944-1990)”

E mërkurë, 20 shkurt 2019 Me rastin e 28 vjetorit të rrëzimit të statujës së diktatorit Enver Hoxha, ngjarje që shënon ...
Lexo më shumë

Fytyra E “Armikut Te Popullit”

Thirrje për prezantime për Konferencën Ndërkombëtare shkencore: "Fytyra e ‘armikut të popullit’ gjatë diktaturës së proletariatit në Shqipëri (1944-1990)" Teoritë ...
Lexo më shumë
1

Promovimi i Vellimit te VII te Fjalorit Enciklopedik te Viktimave te Terrorit Komunist

Instituti i Studimeve te Krimeve dhe Pasojave te Komunizmit promovoi Vellimin e VII te Fjalorit Enciklopedik te Viktimave te Terrorit ...
Lexo më shumë
Kopertina e konferences

Konferencën Ndërkombëtare Shkencore “Të mohuar nga regjimi”

Autoriteti për informim mbi dosjet e ish-Sigurimit të Shtetit, në bashkëpunim me Institutin e Historisë pranë Akademisë së Studimeve Albanologjike, ...
Lexo më shumë