Category Archives: Aktivitete

Projekti i Institutit për informimin e gjimnazeve me të shkuarën komuniste u zhvillua në gjimnazin Sami Frashëri në kryeqytet

15625598_699464636891327_1350941390397787761_o

Projekti i Institutit për informimin e gjimnazeve me të shkuarën komuniste u zhvillua në gjimnazin Sami Frashëri në kryeqytet. Mbas bashkëbisedimit midis nxënësve dhe studiuesve të Institutit, u shfaq për herë të parë dokumentari mbi Kampin famëkeq të Tepelenës, me dëshmi të Aziz Ndreut dhe Simon Mirakajt. Ky kamp nga më të tmerrshmit e periudhës

Instituti i Studimeve të Krimeve dhe Pasojave të Komunzimit, nisi projektin pilot të programit për informimin e nxënësve të gjimnazeve të Tiranës me të kaluarën komuniste me gjimnazin Ismail Qemali

15418396_695651570605967_7430188144420506397_o

Instituti i Studimeve të Krimeve dhe Pasojave të Komunzimit, nisi projektin pilot të programit për informimin e nxënësve të gjimnazeve të Tiranës me të kaluarën komuniste me gjimnazin Ismail Qemali. Projekti do të zhvillohet në të gjitha gjimnazet publike e qytetit të Tiranës dhe do të zgjasë deri në fund të vitit akademik. Vitin tjeter

Librat e Institutit në të gjithë Shqipërinë

Librat

Instituti i Studimeve të Krimeve dhe Pasojave të Komunizmit ka shpërndarë librat e tij të botuara gjatë vitit 2015 në Bibliotekat Publike në qytetet kryesore të Shqipërisë.Ky është viti i dytë i kësaj nisme dhe synon që puna e Instiutit të jetë e arritshme dhe të ndihmojë të gjithë Shqiptarët. Librat janë shpërndarë në Shkodër,

Krimet e Komunizimit ne Emisionin “ Tempull” ne News 24

Untitled

Drejtori Ekzekutiv Z. Agron Tufa dhe Zv. Drejtoresha e kërkimeve Znj. Luljeta Lleshanaku pranë Institutit të Studimeve të Krimeve dhe Pasojave të Komunizmit, së bashku me pedagogun e Universitetin të Tiranës Z. Mark Marku, kanë marrë pjesë në emisionin Tempull në News 24. Tema ishte Krimet e Komunizmit në burgjet dhe kampet. U fol gjerësisht

Konferencë Ndërkombëtare

614

Instituti i Studimeve të Krimeve dhe Pasojave të Komunizmit organizoi në bashkepunim me Universitetin e Tiranës, Fakultetin e Historisë  dhe me pjesmarrjen e Presidentit të Republiës, Konferencën ndërkombëtare dhe Tubimin Shkencor me rastin e 65 vjetorit te Masakrës me shkas “Bombën” në Ambasadën Sovjetike ku 22 intelektualë pro perëndimorë u arrestuan dhe më pas u

Instituti i Studimeve të Krimeve dhe Pasojave të Komunizmit prezantoi kolanën e re të librave të botuar gjatë viti 2015, nëpërmjet një konference në Muzeun Historik Kombëtar

prom

Instituti i Studimeve të Krimeve dhe Pasojave të Komunizmit, organizoi një konferencë pranë Muzeut Historik Kombëtar me rastin e botimit të Kolanës së re të librave mbas një pune një vjeçare. Të pranishëm ishin të ftuar autorët e librave dhe studiuestit e ISKK të cilët kanë botuar libra të ndryshëm mbi krimet dhe pasojat e

Takimi midis drejtuesve të ISKK dhe Fondacionit “Studienstiftung des Deutchen Volkes”

1205_n

Fondacioni i përbërë nga studentë të ekselencës dhe studentë dokorature në univeristetet gjermane gjatë vizitës në Shqipëri zhvilluan një takim me drejtorin e Institutit Dr.Agron Tufa dhe nëndrejtorin Z.Çelo Xoxha. Fondacioni ishte i interesuar në punën e Institutit dhe rolin në shoqërinë Shqiptare. Gjithashtu në kuadër të kërkimit të tyre, ata u informuan më tej

Marrëveshje bashkëpunimi midis ISKK dhe Ministrisë së Arsimit dhe Sportit

Instituti i Studimeve të Krimeve dhe Pasojave të Komunizmit në Shqipëri, nënshkroi një marrëveshje bashkëpunimi me Ministrinë e Arsimit dhe Sportit të Republikës së Shqipërisë, e cila parashikon një përfshirje të zgjeruar, në disa nivele, të produktit të këtij institutit, lidhur me pasqyrimin e periudhës komuniste në sistemin arsimor. Kjo marrëveshje e cila u zyrtarizua

Roland Jahn zhvillon një takim me drejtuesit dhe studiuesit e ISKK

Roland Jahn, i Ngarkuari Federal me Aktet e Sigurimit të Shtetit të ish- Republikës Demokratike të Gjermanisë së Bashku me Johannes Selle deputet i CDU-së vizituan Shqipërinë dhe zhvilluan një takim me drejtuesit dhe studiuesit e ISKK. Gjatë takimit u bisedua për punën, misionin e Institutit dhe për çështjen delikate të ligjit të dosjeve te

Reagimi i ISKK ndaj ligjit të “Dosjeve” i propozuar nga parlamenti.

(English) Në “Revistën Televizive të Mbrëmjes” në Top Channel ishte i ftuar Z.Agron Tufa Drejtor Ekzekutiv i Institutit të Krimeve dhe Pasojave të Komunizmit ,ku ka folur për rrezikun e një ligji gjysmak dhe degradimit të çështjes së “Dosjeve” nëse zbatohet i ndarë nga proçesi i Lustracionit.