Category Archives: Aktivitete

Promovimin e librave “Kundër Rrymës” dhe Fjalori Enciklopedik i Viktimave të Terrorit Komunist Vol VIII.

DSC_0862

Gjatë konferencës për promovimin e librave “Kundër Rrymës” dhe Fjalorit Enciklopedik të Viktimave të Terrorit Komunist Vol VIII. Së bashku me Konrad Adenauer Stiftung Albanien, ISKK botoi librin e parë me skica nga autorja Lituaneze Lina Itagaki i përshtatur për nxënës në mënyrë që brezi i ri të mësojë mbi jetën dhe persekutimin e Sabiha Kasimatit.

Instituti i Studimeve për Krimet dhe Pasojat e Komunizmit do të jetë pjesëmarrës në disa nga veprimtaritë e Ditëve të Kujtesës, 13-20 shkurt 2020, organizuar nga IDMC dhe Fondacioni Konrad-Adenauer

Sabiha comic_for printing_cover with logos

Instituti i Studimeve për Krimet dhe Pasojat e Komunizmit (ISKK) do të jetë pjesëmarrës në disa nga veprimtaritë e Ditëve të Kujtesës, 13-20 shkurt 2020, organizuar nga IDMC dhe Fondacioni Konrad-Adenauer.  Ekspozitë ndërkombëtare “Totalitarizmi në Evropë”, realizuar nga IDMC dhe ISKK. Ekspozita do të vendoset në hapësirën mes Muzeut Kombëtar dhe Hotel Tiranës, 13

14 Janar 2020, Drejtori Ekzekutiv i ISKK Z. Çelo Hoxha, mori pjesë në takimin përkujtimor me rastin e 30 vjetorit të demonstratës së parë antikomuniste në Shkodër

FB_IMG_1579257104139

Më 14 Janar 2020, Drejtori Ekzekutiv i ISKK Z. Çelo Hoxha, mori pjesë në takimin përkujtimor me rastin e 30 vjetorit të demonstratës së parë antikomuniste në Shkodër, organizuar nga Shoqata “14 Janari”. Zoti Hoxha mbajti një ligjëratë për rëndësinë e demonstratës së heshtur në raport me zhvillimet e tjera që pasuan përgjatë vitit 1990,

Instituti i Studimeve për Krimet dhe Pasojat e Komunizmit në Shqipëri hapi ekspozitën “Shqipëria komuniste: realiteti dhe propaganda”

DSC_0449

Instituti i Studimeve për Krimet dhe Pasojat e Komunizmit në Shqipëri hapi ekspozitën “Shqipëria komuniste: realiteti dhe propaganda”, më 16 dhjetor 2019, ora 12.00. Përmes një serie fotografish, informacioni të afishuar, dhe elementëve të tjerë të një përformance publike, kjo veprimtari synon të përcjellë evidenca të persekutimin komunist në Shqipëri dhe të tjetërsimit të realitetit

Bisedë me studentë të Masterit Shkencor dhe Masterit Profesional në Histori , në Departamentin e Historisë, Universieti i Tiranës

78751492_794645021052189_2227526990695497728_n

Te martën, me datë 10 dhjetor, në sallën Konrad Adenauer të Departamentit të Historisë, u mbajt një bisedë me studentë të Masterit Shkencor dhe Masterit Profesional në Histori mbi “Kampin e Tepelenës dhe dëshmitë e të mbijetuarve të tij” nga zonja Luljeta Lleshanaku, drejtore për kërkimin shkencor të ISKK.   Biseda u zhvillua në kuadër

KOMUNIZMI DHE FEMINIZMI: FORMAT E TRAJTIMIT TË GRAVE GJATË REGJIMIT KOMUNIST NË SHQIPËRI

DSC_0470

Instituti i Studimeve për Krimet dhe Pasojat e Komunizmit, në bashkëpunim me Fondacionin Konrad Adenauer Stiftung Tiranë, zhvilloi konferencën dyditore me temë: KOMUNIZMI DHE FEMINIZMI: FORMAT E TRAJTIMIT TË GRAVE GJATË REGJIMIT KOMUNIST NË SHQIPËRI Studiues të njohur të fushave të ndryshme referuan për gjendjes e gruas gjatë regjimit komunist, nga kënvështrime të ndryshme, bazuar

Bordi i Institutit të Studimeve për Krimet dhe Pasojat e Komunizmit u mblodh sot më datë 03.12.2019 ku u njoh me dorëheqjen e Drejtorit Ekzekutiv Z. Agron Tufa dhe e pranoi atë.

Bordi i Institutit të Studimeve për Krimet dhe Pasojat e Komunizmit u mblodh sot më datë 03.12.2019 ku u njoh me dorëheqjen e Drejtorit Ekzekutiv Z. Agron Tufa dhe e pranoi atë. Më poshtë do të gjeni të skanuar deklaratën e plotë të Z. Agron Tufa dhe arsyet e tij për këtë doreheqje. DORËHEQJE  

Instituti i Studimeve për Krimet dhe Pasojat e Komunizmit në Panairin e Librit “Tirana 2019”

74692523_945111495858056_2098045413327110144_n

13-17 nëntor, 2019   Në përputhje me misionin e tij dhe pas një aktiviteti disavjeçar studimor, Instituti i Studimeve për Krimet dhe Pasojat e Komunizmit, merr pjesë për herë të parë si subjekt më vete në Panairi i Librit “Tirana 2019”, i cili mbahet nga 13 deri me 17 nëntor  2019. Në stendën e ISKK ekspozohen

Fjala e Drejtorit Ekzekutiv Z. Agron Tufa në Kuvendin e Shqipërisë

61191202_2721714201235342_1501701608143060992_n

    I nderuar z. Kryetar/ E nderuara zonja n/kryetare e Kuvendit, Të ndruar zonja dhe zotërinj deputetë, Para se të nis raportimin mbi veprimtarinë vjetore të ISKK, ju kujtom se Instituti ynë sapo shënoi përnderimet jubilare për dy prej Revoltave të të burgosurve politikë, përkatësish Revoltave  të Spaçit dhe Qafë Barit, të cilat edhe

FYTYRA E ‘ARMIKUT TË POPULLIT’ GJATË DIKTATURËS SË PROLETARIATIT NË SHQIPËRI 1944-1990

1.1 - Copy

Më datë 17 maj 2019, Autoriteti për Informimin mbi Dosjet e ish-Sigurimit të Shtetit në bashkëpunim me Institutin e Historisë pranë Akademisë së Studimeve Albanologjike, Institutin për Studimin e Krimeve dhe Pasojave të Komunizmit, Institutin e Integrimit të ish-të Përndjekurve Politikë dhe Muzeun Historik Kombëtar organizojnë Konferencën Ndërkombëtare Shkencore: “FYTYRA E ‘ARMIKUT TË POPULLIT’ GJATË