Korniza kushtetuese në Shqipëri, 1944-1946

Më 17 maj 1945, Kryesia e KANÇ-it miratoi Ligjin nr. 61, i cili abrogoi të gjitha “statuset, ligjët, dekret-ligjët, rregulloret ...
Lexo më shumë

Drejtori i ISKK, Çelo Hoxha, raporton në Komisionin e Ligjeve

Drejtori i ISKK, Çelo Hoxha, raportoi sot në Komisionin e Ligjeve të Kuvendit të Shqipërisë lidhur me veprimtarinë e ISKK ...
Lexo më shumë

Më 30 janar 1945, Gjykata Ushtarake e Krahinës Ushtarake të Korpusit të I, i ka kërkuar, me shkresë, Gjykatës së Lartë Ushtarake aprovimin…

Më 30 janar 1945, Gjykata Ushtarake e Krahinës Ushtarake të Korpusit të I, i ka kërkuar, me shkresë, Gjykatës së ...
Lexo më shumë

Bordi i ISKK organizoi sot mbledhjen e radhës, ku u diskutua veprimtaria e ISKK në kushtet e reja të krijuara prej gjendjes së pandemisë

Bordi i ISKK organizoi sot mbledhjen e radhës, ku u diskutua veprimtaria e ISKK në kushtet e reja të krijuara ...
Lexo më shumë

Drejtori i ISKK, Çelo Hoxha, mori pjesë në takimin periodik të Mekanizmit Institucional Kuvend-Qeveri-Institucione të Pavarura

Drejtori i ISKK, Çelo Hoxha, mori pjesë në takimin periodik të Mekanizmit Institucional Kuvend-Qeveri-Institucione të Pavarura, të zhvilluar sot nga ...
Lexo më shumë

Me vendim nr. 9, 26 prill 1945, Këshilli i Ministrave caktoi 1 Majin si “festë zyrtare për gjithë popullin Shqiptar,”…

Me vendim nr. 9, 26 prill 1945, Këshilli i Ministrave caktoi 1 Majin si “festë zyrtare për gjithë popullin Shqiptar,” ...
Lexo më shumë

Me vendimin nr. 26, 15 dhjetor 1945, kryesija e KANÇ-it ngarkoi Këshillin e Ministrave që të krijonte një gjyq special…

Me vendimin nr. 26, 15 dhjetor 1945, kryesija e KANÇ-it ngarkoi Këshillin e Ministrave që të krijonte një gjyq special ...
Lexo më shumë

Komunistet nisën internimin e kundërshtarëve politikë dhe familjeve të tyre sapo…

Komunistet nisën internimin e kundërshtarëve politikë dhe familjeve të tyre sapo erdhën në pushtet (nëntor 1944), por ligjin e parë ...
Lexo më shumë

Konceptet bazë për njohjen e makinerisë së dhunës në diktaturë

Konceptet bazë për njohjen e makinerisë së dhunës në diktaturë  Diktatura komuniste në Shqipëri ka qenë ndër më të veçantat ...
Lexo më shumë

Thirrje për prezantime për konferencën ndërkombëtare

“Ligjshmëria gjatë regjimit komunist, 1944-1990” Marrja e pushtetit nga komunistët (1944) solli ndryshime të mëdha në shoqërinë shqiptare, në shumë ...
Lexo më shumë