“Zërat e kujtesës: roli i dëshmisë në zbardhjen e historisë së komunizmit” – diskutim me studentët e UET

14 qershor, 2022 Fakulteti i Shkencave Humane, Edukimit dhe Arteve Liberale në bashkëpunim me Institutin e Studimeve për Krimet dhe ...
Lexo më shumë

Çështje të ligjshmërisë së pushtetit gjatë regjimit komunit në Shqipëri, në konferencën e organizuar nga Instituti i Historisë në Tiranë

9 qershor 2022 Më 9 qershor 2022, u zhvillua konferenca shkencore “Qasje mbi historinë e Shqipërisë të viteve 1944-1990”, organizuar ...
Lexo më shumë

E përditshmja e diktaturës në librin e Filip Guraziut

28 maj, 2022 Me 28 maj 2022, Instituti i Studimeve për Krimet dhe Pasojat e Komunizmit në Shqipëri (ISKK), në ...
Lexo më shumë

Çelo Hoxha: “Duhet të kryhen studime më të thellura, që prekin thelbin e komunizmit”

Nga konferenca shkencore “Dritëhije”, organizuar nga Muzeu “Shtëpia me gjethe” 23 maj 2022 Me rastin e 5 vjetorit të çeljes ...
Lexo më shumë

ISKK, bashkë me institucionet e kujtesës, apel: Spaçi dhe Tepelena, Muze Kombëtar!

21 maj 2022 Në kuadër të veprimtarisë “Ditët e Qendresës”, shoqata "Drejtësi dhe paqe", në bashkëpunim me institucione dhe shoqata ...
Lexo më shumë

Takim me nxënësit e shkollës së mesme “Ernest Koliqi” në Tiranë

4 maj, 2022 Instituti për Studimin e Krimeve dhe Pasojave të Komunizmit (ISKK) në bashkëpunim me Institutin për Demokraci, Media ...
Lexo më shumë

“Rrno për me tregue”- bisedë me nxënësit e Shkollës së Mesme ‘Dhaskal Todri’ në Elbasan

25 shkurt, 2022 Me iniciativën e mësuesve të shkollës, maturantët e Shkollës së Mesme “Dhaskal Todri” në Elbasan, zhvilluan një ...
Lexo më shumë

Prezantimi i kolanës së botimeve të reja të ISKK

23 shkurt, 2022 Me datë 23 shkurt 2022, në sallën Antigonea, Hotel Rogner, Instituti i Studimit për Krimet dhe Pasojat ...
Lexo më shumë

ISKK prezanton filmin dokumentar “Arkitektura në komunizëm”

23 shkurt, 2022 Ditën e mërkurë, me datë 23 shkurt 2022, në sallën Antigonea, Hotel Rogner, Instituti i Studimit rë ...
Lexo më shumë

“Fytyra e diktaturës”- ekspozitë multimediale e organizuar në ish-vilën e diktatorit Hoxha

21 – 23 shkurt, 2022 Në kuadër të “Ditëve të Kujtesës” ISKK, Instituti i Studimeve për Krimet dhe Pasojat e ...
Lexo më shumë